SZEM helyett Horizont – Nemzetközi táncfesztivált szervez a miskolci színház

Miskolc – Nemzetközi kortárstánc fesztivált rendez a Miskolci Nemzeti Színház, jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az intézmény igazgatója, Béres Attila, és a fesztivál művészeti vezetője, egyben a Miskolci Balett vezetője, Kozma Attila.

 

il_giardino_giapponese_08

Kozma Attila utalt rá, hogy Magyarországon több táncfesztivált is szerveznek, a miskolci például azzal tűnik ki ezek közül, hogy a programban szereplő együttesek többsége nem hazai. A fellépők öt ország művészei. A kínálatban gyerekeknek és kamaszoknak ajánlott különlegességek is találhatóak, és képviselteti magát a független, alternatív előadói vonal is.

Az április 25-e és 29-e között esedékes rendezvényt hagyományteremtő szándékkal tartják – hosszú távra szóló elképzeléseik vannak vele – hallhattuk.

Béres Attila arra is utalt, hogy a nemzeti színházi státusz miatt évente két fesztivált kell szervezniük. A határon túli települések művészetét bemutató programsorozat – a Határtalan Napok – mellett eddig az európai színiakadémiák találkozójának – a SZEM Fesztiválnak – az otthona volt a miskolci színház. Ezt váltja ki a Horizont Nemzetközi Kortástánc Fesztivál. Utóbbi programja itt ismerhető meg: horizontfesztival.hu.

Partnereink