News

Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált rendez áprilisban a Miskolci Nemzeti Színház!

Hagyományteremtő céllal idén először rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A tánc határokon átívelő közös nyelv a világ minden pontján, a kortárs mozdulatművészet pedig ma a legizgalmasabb műfaj. Az április 25-29. között megrendezésre kerülő fesztiválra neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg a Miskolci Balett, akiknek színvonalas produkciói bebizonyítják a nézők számára, hogy a kortárstánc nem egy elvont, megfoghatatlan valami, hanem szórakoztató, érdekes és mindenki számára érthető színházi élmény.

2020.02.19

SZEM helyett Horizont – Nemzetközi táncfesztivált szervez a miskolci színház

Kozma Attila utalt rá, hogy Magyarországon több táncfesztivált is szerveznek, a miskolci például azzal tűnik ki ezek közül, hogy a programban szereplő együttesek többsége nem hazai. A fellépők öt ország művészei. A kínálatban gyerekeknek és kamaszoknak ajánlott különlegességek is találhatóak, és képviselteti magát a független, alternatív előadói vonal is.

2017.04.20

Soul City Horizont Nemzetközi Kortárs Táncfesztivált (Miskolc)

A társulat a Franciaországhoz tartozó Réunion szigeten dolgozik, s a 2008 óta Didier Boutiana művészeti vezetése alatt működő táncszínház elsődleges célkitűzése, hogy alkotásaiban tükröződjön a sziget kultúrája és lakosainak identitása. Mozgásformáik erőteljesen merítenek a hiphop táncból, amelyet előadásaikban a testi expresszivitás szabadsága egészít ki.

2017.04.20

Öt ország művészei lépnek fel az első Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztiválon Miskolcon

Hagyományteremtő céllal először tartják meg a miskolci színházban a Horizont Nemzetközi Kortárs Fesztivált – mondta Béres Attila a teátrum igazgatója. Magyarországon számos balettfesztivált rendeznek, ám arra még nem volt példa, hogy egy időben öt ország táncosai mutatkozzanak be produkciójukkal – tette hozzá. Miskolcon fellép a francia Company Soul Sity, a német Performing Group, a lengyel Moving Out, az olasz Compagnia TPO társulata, a magyar Feledy Projekt, a kecskeméti City Balett, a Trojka Színházi Társulás, és természetesen a Miskolci Balett is.

2017.04.20

2017.04.21

2017.04.26

2017.04.26

2017.04.27

2017.05.03

2018.03.14

Horizont International Contemporary Dance Festival is postponed

In accordance with the regulation on measures to prevent the spread of the coronavirus, we have decided to postpone Horizont International Contemporary Dance Festival - which would have taken place between the 21-25th of April - for an indefinite period to protect our spectators.

2020.03.25

Our partners