Bandart - ANN-DROID

A különleges előadás a színházat a legújabb digitális technikákkal ötvözi. Rajzolt látványvilág, okos LED kosztüm, egy robotlabda és egy drón is színesíti ezt a csodálatos mesevilágot!

A 21. századi Pinokkió-átiratban Ann, a kis robotlány célja az emberré válás, ehhez pedig földön, vízen, levegőben rengeteg kaland és megpróbáltatás árán vezet az út. A robotlány eközben a legfontosabb emberi erényekkel is megismerkedik – felnőtteket és gyermekeket egyaránt magával ragadó módon. A nézők szeme láttára egy rajzfilm elevenedik meg, amiben hús-vér szereplők mozognak együtt a háttér animációval, így keltve 3D filmérzetet.

 

A történet főszereplői Alfréd, a hóbortos feltaláló és teremtménye Ann, a kíváncsi robotlány. Kettőjük kapcsolatának szépségeit és nehézségeit mutatja be a darab, miközben megismerjük Alfréd egyéb teremtményeit, Bip Bip-et, a hűséges robotlabdát és megannyi kreált, fantasztikus lényt, mint Láb-Gombát, Nyaló-Kannát és Kéz-Verőt. Kedves személyiségüknek és játékos kinézetüknek köszönhetően ezek a részben rajzolt, részben valódi lények egyenrangú szereplőkké válnak a történetben. A darabot végigkommentálja a harmadik, láthatatlan szereplő, akit Papp János mindent betöltő hangja személyesít meg.

 

Alfréd, egy feladatot ad a robot kislánynak: megtalálni és hazahozni az elveszett lényeket. Ezzel elindul a mindkettejük számára megannyi meglepetést tartogató, változatos akadályokkal telített út, amelynek hatására mindkettőjüknek változnia kell. Tanulva hibáikból, végül Alfréd és Ann (teremtő és teremtmény, apa és lánya) újból egymásra talál. De vajon teljesül Ann álma?

 

 

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk.

Hossz: 50′

Történet / Ötlet / Rendezés: BANDART

Animáció / Programozás / Előadó: Tóth-Zs. Szabolcs

Koreográfia / Előadó: Lengyel Katalin

Narráció: Papp János

Jelmez: Weszelovszky Anna

Hardver tervezés: Harsányi Réka

Zene: Alpár Balázs

Hang design: Vadon Zoltán

Animációs asszisztens: Klárik Balázs

Produkciós menedzser: Kiss Ibolya

Külön köszönet: Tarr Ferenc

 

BANDART Productions

A BANDART Productions Lengyel Katalin táncművész-koreográfus és Tóth-Zs. Szabolcs újmédia művész együttműködése. Előadásaikban a színházat a legújabb interaktív technológiával ötvözik, így hozva létre minél izgalmasabb látványvilágot. Darabjaikat 3 művészeti díjjal jutalmazták és több mint 90 nemzetközi fesztiválra kaptak meghívást 4 kontinensen. Egyéb felkérések mellett, az Európa Tanács székházában tartott World Forum for Democracy megbízásából két gálaelőadást is készítettek. A magyar közönség az RTL Klub Hungary’s Got Talent című műsorában is láthatta a munkájukat, ahol a zsűri Aranygombbal jutalmazta első produkciójukat. Tudásukat szívesen megosztják közös kurzusuk keretében, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egyedülálló technikájuk titkaival.

 

LENGYEL KATALIN

Kortárs táncművész, koreográfus és tánctanár. Tánctanulmányai előtt az SZTE-n magyar nyelv és irodalom – angol nyelv és összehasonlító irodalomtudomány szakon tanult és magyar irodalom szakon mester diplomát szerzett. Majd 3 évet a linzi Anton Bruckner táncművészeti egyetemen szerzett BA dimplomát mind kortárs táncművész, mind táncpedagógus szakon. 2008-ban és 2011-ben kétszer is megkapta a bécsi Impulstanz Fesztivál danceWEB ösztöndíját. Művészeti vezetője a 2011-ben elindított Frissek Minifesztiválnak.

 

TÓTH-ZS. SZABOLCS

Újmédia művész. Tanulmányait az ELTE-n programozómatematikus szakon kezdte, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen mester diplomát szerzett intermédia szakon. 2008-ban Glatz Oszkár díjat kapott a diplomamunkájáért. Interaktív installációit, nagyméretű kültéri vetítéseit és animációs filmjeit magyar és külföldi galériákban, múzeumokban mutatták be.

Partnereink