Marc Brew Company - Egyelőre én vagyok

2014-es szólóelőadásában Marc Brew – 1997-es autóbalesete óta első alkalommal – közvetlenül a testéről beszél, amilyenné a 19 évvel ezelőtti baleset tette – vizsgálja és felfedezi megváltozott formáját. Az előadás középpontjában az összetörés, az újjászületés, a megtisztulás fogalmai állnak. Hogyan lehet megbékélni azzal, hogy teljesen más módon éljen a világban? Hogyan kezdjen párbeszédet egy átalakult testtel? Brew a legelemibb kérdéseket feszegeti, rendkívül letisztult formában.

Az előadást a Guardian 2016-ban a 10 legfontosabb brit táncelőadás közé sorolta.

Előadás hossza: 45 perc

 

Alkotók:

Marc Brew – rendező-koreográfus, előadó

Claire McCue – zeneszerző

Andy Hamer – látvány- és fénytervező

Jamie Wardrop – vetítés

Producer: Susan Hay 

Produkciós manager: Joe Hornsby 

Support worker: Melanie Wilson 

Zene:

Andrew Huggan –cselló

Claire McCue – zongora

Timothy Cooper – Utókeverés

 

Marc Brew Company

 

A 2008-ban alapított Marc Brew Company az erőteljes fizikalitást ötvözi a gyengéd kifejezéssel, hogy ily módon újfajta érzelmi narratívát fedezzen fel a táncban. A társulat mozgásvilága a kortárs technikákban és a klasszikus balettben gyökerezik, továbbá erőteljesen támaszkodik az egyes táncosok fizikai adottságaira. Egyaránt dolgoznak kerekesszékes és mozgásukban nem korlátozott előadókkal, többek között ebből fakad őszinte, szentimentalitástól mentes és nagyon emberi stílusuk.

 

Marc egyedi koreográfusi stílusa a fizikalitás határait feszegeti, olyan új, izgalmas mozgásformák felfedezésével, amelyeket a saját testével végzett kísérletekből, valamint a balett- és kortárs táncosokkal végzett munkából fakadó eszközkészleten alapulnak. Marc gyakran nyúl a vizuális ábrázoláshoz, továbbá nagyon különleges expresszív és deskriptív nyelvezetet használ a mozgásanyag egyértelműsítése érdekében.

Partnereink