Tzeni Argyriou - Dr. Maybe Darling

Koncepció és rendezés: TZENI ARGYRIOU 
Előadó és alter ego: STAVROULA SIAMOU 
Digitális főszereplők:
ILIAS KOUVELAS - Professzor Emeritus az Orvostudományi Iskolában 
ARISTIDIS BALTAS - A tudományfilozófia professzora 
THANASSIS TZAVARAS - pszichiáter, pszichoanalitikus
 
Videó: LILA SOTIRIOU 
Eredeti zene: GIORGOS POULIOS 
Díszlet és jelmezterv: CHRISTOS DELIDIMOS, DESPOINA MAKAROUNI 
Eredeti világításterv: THODOROS MIHOPOULOS 
Technikai rendező és világítás adaptáció: Manolis Vitsaxakis
Grafikai tervezés: ANTIDOT DESIGN STUDIO
Produkciós és turné management: Delta Pi
Produkció: Amorphy

 

A Dr. Maybe Darling egy multimédiás szóló előadás, mely egy önéletrajzi szövegen alapszik, ami a döntéshozatali folyamatok és a szabad akarat kérdésköreit feszegeti. Videó és beszéd (mindkettőnél egyaránt élő és előre felvett) folyamatos párbeszédben vannak az előadóval a színpadon, így tehát a digitális média elemei elengedhetetlenek a történet kibontásához. Kezdetben a beszéd, az információ és a gondolatok dominálnak; majd a rendszer túlterhelődik és a test átveszi az uralmat az elme felett.

„Az alternatívák növelésével, hogyan hat az agyunkra a technológia? A folyamatos dilemmák és a határozatlanság vajon kortárs társadalmi jelenség? Olyan időket élünk, amikor a gondolkodás folyamatban van, azonban még sincs cselekvés?”

„Dr. Darling” épp az „Agyi Nyomkövető Laborjában” van, épp egy előadására készül, melyben a döntéshozatali folyamat kihívást jelentő kérdésköréről lesz szó. Az előadásanyag tanulmányozása során ellentmondásos tudományos és másféle véleményekkel és lehetőségekkel találja szemben magát. Felhagy tevékenységével objektív válaszok után kutatva és elhatározza, hogy önmagát fogja vizsgálni. „Maybe-nek” azaz „Talánnak” nevezi el magát. „Dr. Talán Darling” egyszerre tudós és kísérleti nyúl is próbál lenni egyazon időben. Ahogy az előadás közönsége belép az „Agyi Nyomkövető Laborba,” felkérik őket, hogy vegyenek részt a döntéshozatali folyamatban egy kérdőív kitöltésével.

A Dr. Maybe Darling első premierje Görögországban volt, az athéni Benaki Múzeumban 2010-ben. Az előadással ezután turnéra indultak: Kavala Regional Theater (2010 november), Lithografeion Theater Pátrában (2011 május), valamint Szófiában is felléptek, a bulgáriai Digital Art Fesztiválon (2011 szeptember).

2011-ben az előadást beválasztotta a Hellenic International Theater Center ITI, hogy legyen része az elektronikus színház és táncplatformnak, az Athens System 2011-nek.

Videó

Partnereink