Hodworks - Amber (18)

társalkotók és táncosok: Garai Júlia, Molnár Csaba, Oláh Balázs, Rónai Attila, Jessica Simet, Varga Csaba
művészeti tanácsadó, dramaturg: Szabó-Székely Ármin
zene: Gryllus Ábris
fénytervező: Gryllus Ábris, Mervel Miklós
produkciós manager: Ujvári-Pintér György
koreográfus: Hód Adrienn

koprodukciós partnerek: Trafó Kortárs Művészetek Háza, OFF Alapítvány
Az előadás az EMMI, a Műhely Alapítvány, a Sín Kulturális Központ és az Art Quarter Budapest támogatásával jött létre. 

Külön köszönet: Vadas Zsófia Tamara, Márcio Kerber Canabarro, Jenna Jalonen

Az európai hírű kortárs táncegyüttes legfrissebb előadása éles kanyart vesz legutóbbi, provokatív hangvételű Another Dance Show-t követően, és visszatér egy nyugalmasabb térhez, mely tiszta felállással és mély önvizsgálattal várja a nézőit. A darab hat táncosa három párt alkot, akik senki és semmi másra nem figyelnek, csakis egymásra. Gyakran el is veszítik önmagukat a partnerük mozdulataiban. Három páros szimultán tánca, szenvedély, intimitás, és vonzalom válnak nyilvánvalóvá az emberi test univerzális gesztusai által, háttérbe szorítva a verbalitást és az éber tudatosságot. Zárt egységeikben az érzékiség absztrakt formában jelenik meg, lecsupaszítva minden emberi tapasztalatot. A szinte ösztönös, vagy alig kontrolált mozdulatsorok mögött a nézők mégis nagy fokú figyelmet fedezhetnek fel, amint a táncosok elérkeznek a szenvedély lényegéhez. A darabot felszínesen tekintve első látásra talán nem nyilvánvaló, de a táncosoktól rendkívül sokat követel a darab előadás közben, tudatukat teljességgel uralja a partnerük jelenléte, az érintés kimeríthetetlensége, a test emlékezete. A normák,  szabályok és elvárások levetkőzésével olyan tudatállapotba kerülnek, mely egyértelműen csak maguk és partnerük számára hoztak létre, azzal együtt, hogy ez mégis átható erővel hathat azokra is, akiknek alkalmuk van látni a darabot.

Az előadás premierje 2021 februárjában volt, a Trafóban, a Covid-19 miatt nézők nélkül. Igazi premierje szeptemberben lesz, ugyanott, és külön engedéllyel tekinthetik meg a nézők még a bemutató előadás előtt, itt Miskolcon.

https://vimeo.com/512983231

Partnereink

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/futurewebpro/horizontfesztival.hu/system/core/Output.php:538)

Filename: core/Common.php

Line Number: 564

Backtrace:

A PHP Error was encountered

Severity: Compile Error

Message: Declaration of Phalcon\Http\Message\UriFactory::createUri($uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface must be compatible with Psr\Http\Message\UriFactoryInterface::createUri(string $uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: