El Carromato - Big Dancers

Előadók:  Jose Tocino, Adri Varo, Erika Gonzalez, Ana Guerrero
Technikus: Irene Fernandez
Művészeti vezető: Adri Varo
Ötlet: Pascual Varo
Zene: Ivan Cadenas/“La Suite Bizarre”
Fény- és bábtervező: Adri Varo
Bábok: El Carromato

 

A Big Dancers egy utcai előadás, főszerepben óriási táncoló bábokkal. Elképesztő show: emberi szobrok, különféle geometriai formák, fények keltenek erőteljes vizuális hatást. Az óriási alakok színes jelmezekben lépnek fel, és elárasztják az utcát “elektro-energetikus” zenéjükkel és pozitív energiájukkal.
A művészek interaktívan együttműködnek a közönséggel, hogy utcabáli hangulat jöjjön létre; táncolni, szórakozni invitálják a nézőket. Minden együtt van ahhoz, hogy a közönség is együtt táncolhasson a “legnagyobbakkal”!

Az El Carromato utcaszínházi társulat Cádizban, Spanyolországban alakult 2000-ben. Speciálisan menet közben előadható mozgásra alapuló előadásokat terveznek, világítással. A Big Dancers projektet 2018-ban Valettában (Málta), az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat nyitóceremóniáján mutatták be, majd a záróeseményen is. Olyan további jelentős európai, afrikai és ázsiai fesztiválokon is műsorra került, mint a nagyszebeni fesztivál, az edinburgh-i Hogmanay, a barcelonai Mercé Arts de Carrer, a portugál Imaginarius, a chartres-i fényfesztivál, a Nizzai Karnevál, a tunéziai marionettművészeti napok, Katarban a dohai tavaszi fesztivál, a shanghaji őszi fesztivál vagy a voronyezsi Platonov művészeti fesztivál.

https://www.youtube.com/watch?v=lRZMYKjgWNw

Partnereink