Anna Piotrowska / Anna Piotrowska & Miskolci Balett - Egoista kísérlet / Tisztelgés Ravel és a tánc előtt - Bolero Project

Egoista kísérlet/Én vagyok az előadás

Fontos hogy megértsd a pillanatot amikor valóban rájössz arra, mit jelent a művészeted. Kezded megtudni, ki is vagy. Az út, ahogyan szert tettél erre a tudásra megmutatja, mivé lettél, és előadássá válsz. Minden mozdulat, annak az egyszerű tudata, hogy ki vagy, megmutatja hogy ki vagy. És igazán elkezded tisztelni saját magad. Igen, TE VAGY AZ ELŐADÁS és az ELŐADÓ, nagyon önző és bájos megelégedéssel, elfogadással és nyitottsággal mások iránt. Olyan egyszerűen ahogyan csak lehet.

 

Zene: Aleksandra Piotrowska feldolgozása – „(Feels Like) Heaven” – Fiction Factory

 

Tisztelgés Ravel és a tánc előtt - Bolero Project:

Mire vágyik a művész? Hogyan adja bele lényének egy részét a munkába, amit alkot? A tánc világnapja alkalmából ezek a kérdések különösen fontossá lesznek. A Tribute to koreográfiai koncepcióját Anna Piotrowska eredetileg a Rozbark Színház (Bytom, Lengyelország) számára készítette. A művészek az áldozat, és a jelentés örök keresését vizsgálják a táncszínházi gyakorlatban. Hogyan értelmezzük a meghajlás gesztusát? Ez az egyszerű és nyilvánvaló színházi rituálé elfedi a művészi tapasztalat mélységét és a belső hangját tükrözi, a gyakorlati művészetről kialakított felfogását. Milyen mértékig fedi fel magát a művész tánc közben, mennyire vigyáz a titkaira? A mű Ravel Bolerojára készült, akinek története a tánc hatalmának nagyságát mutatja, mely a koreográfiában testesül meg. Szívesen látjuk, ünnepeljünk együtt!

 

Tisztelgésül

Hódolatunk és csodálatunk kifejezéseként

az életörömért, a ritmusért

a lüktetésért, a rezgésért

Az élet egyszerűségéért, ,az élet dicséretéért, a mindennapi életünkért.

A táncnak ajánlva.

Honnan jön a Tánc Művészetének

ereje és szenvedélye?

Eksztázis

Tetszésnyilvánítás

Elismerés

Mámor

Elragadtatás

Méltatás

Eufória

Tisztelet

Diadalérzet

Transz

Megbecsülés

Csodálat

Izgalom

Csodálat

Tiszteletadás (Anna Piotrowska)

 

 

koncepció, koreográfia, előadás: Anna Piotrowska

asszisztens és előadó: Alexey Torgunakov

eredeti előadók: a lengyelországi Bytom városa Rozbark Színházának táncművészei

a miskolci előadásban közreműködnek a Miskolci Balett tagjai

Partnereink