Vertigo Dance Company - Pardes

A Vertigo Dance Company-t 1992-ben alapította Noa Wertheim és Adi Shaal, és a művészet, az emberiség és a természet inspiráló kreativitását jelzi.

A társulat határozottan jelen van a kortárs táncéletben Izraelben és szerte a világon.

A Vertigo Dance Company egyike Izrael négy vezető táncegyüttesének, és folyamatosan meghívást kap a legrangosabb nemzetközi fesztiválokra, a világ legismertebb színházaiba.

A Vertigo Dance Company az izraeli művészet világméretű nagykövetévé vált.

Noa Wertheim egyedülálló művészi kreatív kifejezésmódja és mozgása révén a társulat elkötelezett a tánc határainak kiterjesztése mellett, hogy növelje a társadalmi és környezeti tudatosságot.

Noa, a Vertigo művészeti vezetője a Vertigo Eco Village-ben található stúdiójában dolgozik és alkot, ahol Adival és három fiukkal él, egy olyan közösségben, amely ökológiailag és társadalmilag felelős módon támogatja a művészeteket. A Vertigo Dance Company és a Vertigo Eco Arts Village lényege, hogy csatlakozzunk az univerzumhoz, az élet energiájához, amely összeköt minket a Földdel és az Emberi Lénnyel, lehetővé téve számunkra, hogy az egész részévé váljunk.

Mivel a Vertigo folyamatosan keresi az új kapcsolatokat és kalandokat, itt a megfelelő pillanat, hogy kihasználjuk ezt a csodálatos lehetőséget, hogy termékeny párbeszédet nyissunk országaink között.

Az innovatív ötleteket és gondolatokat nagyra értékelnénk, annak érdekében, hogy lehetővé tegyük a kommunikáció módját.

Noa Wertheim új alkotása, a ’Pardes’ otthon "született" a bizarr világjárvány idején.

Ez egy olyan műalkotás, amelyben a test összekapcsolódik belső spirituális rétegeivel - minden egyes ember/táncos belsejével, miközben egy közös kárpitba szövődik.

A héber Pardes ’gyümölcsöskert’ szó – az ősi perzsa nyelvből eredeztethető, fáskertet jelent. A szó más nyelvekbe is bekerült – ’Paradicsom’.

A Pardes zenéjét Itamar Doari nemzetközi ütőhangszeres művész készítette.

A zenemű a koreográfia megalkotásának folyamatával egyidejűleg született, a stúdióban készült és ott rögzítették - és kiváló lehetőséget biztosított számunkra, hogy Izrael és a világ egyik legfontosabb és legjelentősebb ütőhangszeres művészével dolgozhassunk együtt.

 

Az előadás a 10. Színházi Olimpia keretében valósul meg!

Partnereink