Nuovo Balletto Di Toscana - Bajadér

 

 

A Bajadér a balettirodalom egyik klasszikusa, eredeti koreográfiáját Marius Petipa alkotta meg, a szentpétervári cári színház számára, Ludwig Minkus zenéjére, Níkia, a bajadér – azaz templomi táncosnő – és a harcos Szolor szerelméről.

A Toszkán Balett által bemutatott Bajadér egy idealizált egzotikummal átitatott előadás, mind a melodramatikus cselekményt, mind az egész esztétikáját illetően. Történetileg a Bajadér leghíresebb jelenete, az Árnyak Birodalma evilág és a túlvilág határán játszódik. Úgy tűnnek itt fel az árnyak, mintha megdermedtek volna tragikus valójukban, rituális mozdulatokkal. Ez a jelenet egy olyan víziót tár elénk, mely túlmutat jelentésén, és átjárót nyit a letisztult mozdulatok világába, formai egyszerűségében elvont és kristálytiszta.

 

Szereplők, alkotók

 

Nuovo Balletto Di Toscana

 

Táncolják: Cristina Acri, Matteo Capetola, Carmine Catalano, Alice Catapano, Beatrice Ciattini, Matilde Di Ciolo, Veronica Galdo, Aldo Nolli, Niccoló Poggini, Paolo Rizzo

               

Koreográfia: Michele Di Stefano

Zene: Ludwig Minkus és Lorenzo Bianchi Hoesch

Jelmeztervező: Santi Rinciari

Fénytervező: Giulia Broggi

 

Művészeti vezető: Cristina Bozzolini

Balettmester: Sabrina Vitangeli

Produkciós vezető: Alessia Lazzaro

Ügyelő: Saverio Cona

Ruhakészítő: Chiara Fontanella

Világosító: Luca Cittadoni

 

A produkció létrejöttét a Centro Nazionale di Produzione della Danza Virgilio Sieni támogatta.

Partnereink

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/futurewebpro/horizontfesztival.hu/system/core/Output.php:538)

Filename: core/Common.php

Line Number: 564

Backtrace:

A PHP Error was encountered

Severity: Compile Error

Message: Declaration of Phalcon\Http\Message\UriFactory::createUri($uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface must be compatible with Psr\Http\Message\UriFactoryInterface::createUri(string $uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: