Hazai Pálya - Gálaműsor - Hazai Pálya Tematikus Nap

 

 

A gálaműsort Zsuráfszky Zoltán, a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas és Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, kiváló művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetőjének kezdeményezésére szervezzük meg, a tánc világnapja alkalmából. A Hazai Pályán a táncélet azon megkerülhetetlen helyi szereplői vesznek részt, akik Miskolcon, sőt regionális hatókörrel végzik áldozatos munkájukat a táncművészetért és a táncoktatásért. Meglepetésvendégként csatlakozik hozzájuk a belgrádi szerb Nemzeti Táncalapítvány és Balettiskola csapata is. A műsorból ízelítőt kaphatnak a szabadtéri flashmobokon, sőt, ezeken a helyszíneken a legkisebb „táncművészek” is bemutatkoznak. A gálaműsor népzenei részeit élő zenekari kísérettel adjuk elő. Ünnepelje velünk Ön is a tánc szeretetét!

 

Szereplők, alkotók

 

közreműködnek:

a Szinvavölgyi Néptáncműhely és az Ifjú Szinva Néptáncműhely

Avas Néptáncegyüttes

a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium néptánc szakos növendékei

a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes

az eLTE Best Dance Company növendékei

National Dance Foundation and Ballet School, Belgrade

 

A Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál - Tánc világnapi műsorterv megrendezésének támogatása szakmai program megvalósítását 2024. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

Partnereink

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/futurewebpro/horizontfesztival.hu/system/core/Output.php:538)

Filename: core/Common.php

Line Number: 564

Backtrace:

A PHP Error was encountered

Severity: Compile Error

Message: Declaration of Phalcon\Http\Message\UriFactory::createUri($uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface must be compatible with Psr\Http\Message\UriFactoryInterface::createUri(string $uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: