Bősze Ádám és Megyeri Léna - Keresd a nőt! – Lábujjhegyen – zenéről és táncról, párban Bősze Ádám és Megyeri Léna ismeretterjesztő előadás-sorozata

 

 

Múzsa, művész, mecénás, menedzser… és ki tudja, még hányféle szerepben vannak jelen a nők a zene- és tánctörténetben. Mégis, a krónikákban (no meg a színpadon) sokszor a férfiak kapják a főszerepet. Nizsinszkij helyett Nizsinszka, Fred helyett Ginger, Wolfgang helyett Nannerl – ezen az estén ők és nőtársaik kerülnek majd reflektorfénybe.

A Lábujjhegyen estjein játékra hívja egymást (és a közönséget) a két előadó: Megyeri Léna tánckritikus és Bősze Ádám zenetörténész. Minden előadáson egy-egy hívószót vagy témát körbejárva idézik meg a tánc- és zenetörténet legendás alakjait, megkerülhetetlen mesterműveit és lebilincselő történeteit.

 

Szereplők, alkotók

 

Bősze Ádám és Megyeri Léna ismeretterjesztő előadás-sorozata

 

A Nemzeti Táncszínház és a Független Színművészetért Alapítvány közös produkciója.

Az előadás megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta

Partnereink

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/futurewebpro/horizontfesztival.hu/system/core/Output.php:538)

Filename: core/Common.php

Line Number: 564

Backtrace:

A PHP Error was encountered

Severity: Compile Error

Message: Declaration of Phalcon\Http\Message\UriFactory::createUri($uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface must be compatible with Psr\Http\Message\UriFactoryInterface::createUri(string $uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: