Oriantheatre -Mehdi Farajpour - KA-F-KA

Koncepció, rendezés, koreográfia és előadás: Mehdi FARAJPOUR
Mozgóképi grafika: Mehdi Farajpour eredeti ötlete és tervei alapján Stéphane Bordonaro, Monumentiel Company & Mehdi Farajpour
Hang: Arnaud Rollat
Video: Mehdi Farajpour
Producer: ORIANTHEATRE Dance Company – a Centre National de Danse (Pantin) támogatásával.
(Fotó: Nick Bowers)

 

 

A KA-F-KA az esztétikum, a mozdulat, a ritmus és a képek szempontjából Mehdi Farajpour leinkább önéletrajzi ihletésű munkája. Az előadást nézve az első eszünkbe ötlő kérdések: Mit mutathat nekünk egy kimerült test? Egy szédülő fejű táncos, húzódó izmokkal, kifogyva a levegőből, a fáradtságtól egyensúlyát vesztve – ez az első kép, ami a KA-F-KA előadáson fogad bennünket.

Mehdi Farajpour KA-F-KA előadása Franz Kafka képi univerzuma által inspiráltan eme híres szöveg szabad interpretációja: Átváltozás. Mint más előadásai, így ez is egy interdiszciplináris  - és nem multidiszciplináris - szerkezetre épül, ami azt jelenti, hogy a különböző művészeti ágak között átjár, ahelyett, hogy egyszerűen összekeverné őket.

A KA-F-KA mindenki és senki története. Egy ember, elveszve élete mindennapi rutinjában, egyszercsak arra ébred, hogy átalakult egy másik lénnyé. Szenved az elszigeteltségtől, a magánytól, az éhségtől és a fájdalomtól, de mégis rohan tovább és teljesíti személyes és társadalmi kötelezettségeit.

https://www.youtube.com/watch?v=QPy1cZ9o4cA

Partnereink

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/futurewebpro/horizontfesztival.hu/system/core/Output.php:538)

Filename: core/Common.php

Line Number: 564

Backtrace:

A PHP Error was encountered

Severity: Compile Error

Message: Declaration of Phalcon\Http\Message\UriFactory::createUri($uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface must be compatible with Psr\Http\Message\UriFactoryInterface::createUri(string $uri = NULL): Psr\Http\Message\UriInterface

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: